Sări la conţinut

Jocuri de nworoc

9 ianuarie 2012


   Un adevarat joc de noroc ar fi ca eu, sa adun 20 de oameni, sa ii incui intr-o debara si sa ii pun sa ghiceasca la ce ora m-am nascut. De fiecare data cand vor gresi, voi arunca peste ei un kilogram de pesti. Cine va ghici, va avea privilegiul de a sta deoparte in timp ce ceilalti concurenti sunt ingropati in pesti. Sa scapi cu viata dintr-o situatie „puturoasa” pe baza unui raspuns ghicit, asta inseamna noroc.

   Sa nimeresti raspunsul corect intr-un test, sa ghicesti numele/varsta/anul/luna de nastere a unei persoane, sa arunci o minge spre un cos la o distanta de 500 m si sa nimeresti, asta inseamna noroc.

   Dar, ceea ce faceti voi, si altii, este cu totul altceva. Nu este un joc de noroc. Sa te duci la un aparat, sa platesti, si apoi sa joci ca sa vezi daca ai noroc, defapt, este altfel: tu platesti ca sa ai noroc. Nu nimeresti 5 cirese? Daca mai bagi de 3 ori suma castigatoare, vei primi 15 la suta inapoi. Si dupa ce ridici acele fise castigatoare, le tii in mana, te mai poti ridica si spune: „Am avut noroc!”?. Mai mistretule, ai avut noroc ca te-ai sculat si nu ai putrezit pe scaunul ala plin de flatulente conservate…

   Pariurile sportive. Tot jocuri de noroc. Sa ghicesti ce scor va scoate echipa ta preferata sau echipa pe care ai pariat, iar apoi sa castigi o suma de bani, DA! Atunci e okidoki, e fain, e misto, e bestial; dar din moment ce trebuie sa dai o suma de bani pentru a primi bani, fuck no. 
   „Da ma crestatule, dar eu chiar am castigat ma!”
   „Din prima? Ti-a iesit prima echipa castigatoare? Ai castigat mai mult decat ai bagat? Cati ai pierdut?”
   „Taci ma….ca ma superi tătătăt!”

   Asta am vrut sa spun. Nici barbutul nu e un joc de noroc. Nici pokerul nu e un joc de noroc, sau poate e…mhm.

   Adevaratul joc de noroc este atunci cand esti pus sa cauti acul in carul cu fan, cu participare gratuita, iar castigatorul este cel care gaseste primul acul. Ce castigi? Fanul, caruta, acul…nu conteaza, cat timp nu ai dat pentru acel premiu.

   Asa ca, noroc este atunci cand ai primit cadou ceva de ti-ai dorit dintotdeauna. Cel mai simplu exemplu si cel mai corect!

   Mult noroc!

From → Din cele văzute

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: